понеділок, 30 січня 2017 р.

Погане знання батьками математики негативно позначається на здоров'ї дітей


Погане знання батьками математики негативно позначається на здоров'ї їхніх дітей. У дослідженні, представленому у Бостоні на щорічному з'їзді американських педіатрів, стверджується, що ті, хто помиляється в чотирьох діях арифметики, як правило, робить це і при дозуванні дитячих ліків.
Особливо це стосується препаратів у вигляді мікстур, крапель або сиропів. У цьому випадку батькам  потрібно розібратися, скільки ліків потрібно відміряти і не заплутатися у співвідношенні мілілітрів, чайних, столових ложок або крапель.
Крім того, необхідно також бути точним при використанні мірних стаканчиків, піпеток, шприців, які часто мають різне маркування і наповнюваність.
У дослідженні брали участь 289 батьків, дітям яких, чий вік не перевищував восьми років, був призначений курс препаратів у рідкому вигляді. З'ясувалося, що батьки, чий рівень математичних знань не перевищував третього класу американської школи (приблизно перший клас української школи), у п'ять разів частіше давали своїм дітям ліки в неправильному дозуванні, ніж більш математично розумні мами чи тата.
Автори роботи вважають, що виробникам ліків необхідно враховувати цю обставину і, щоб з більшою ймовірністю вберегти маленьких пацієнтів від недостатнього дозування або передозування препаратів, більш детально і доступно пояснювати в інструкціях до ліків, як саме їх потрібно давати. Наприклад, робити це за допомогою картинок, на яких би наочно показувався весь процес і був би зображений мірний стаканчик із правильною кількістю препарату.

Немає коментарів:

Дописати коментар