четвер, 8 грудня 2016 р.

Флешка – goodbye!

Для зберігання і переносу даних спочатку використовувались дискети, потім компакт-диски, їм на зміну прийшли флеш-накопичувачі. «Флешки» дуже зручні із-за своїх малих розмірів, досить великого об’єму даних, що зберігаються на них. Але вони можуть вийти з ладу, їх можна просто забути. Що робити тоді? Вихід простий – хмарні сховища. Для користування ними потрібне підключення до Інтернету і з будь-якого комп’ютера в будь-якій точці світу можна одержати доступ до збережених у хмарах даних.
Хмарне сховище даних - модель онлайн-сховища, в якому дані зберігаються на численних, розподілених в мережі серверах, що надаються в користування клієнтам, в основному третьою стороною. На противагу моделі зберігання даних на власних, виділених серверах, що придбавалися або орендованих спеціально для подібних цілей, кількість або яка-небудь внутрішня структура серверів клієнтові, в загальному випадку, не видна.
Дані зберігаються, а рівно і обробляються, в так званій хмарі, яка є, з точки зору клієнта, один великий, віртуальний сервер.

Хмарні сховища даних:

Google Drive сама назва говорить про те, що це сховище від Google. Можна зберігати файли 30 типів – документи, графіку, музику, відео, архіви та ін. Безкоштовно 15 Гб, купити можна до 30 Тб.
Dropbox  хмарне сховище даних, що дозволяє користувачам зберігати свої дані на серверах в хмарі і розділяти їх з іншими користувачами в Інтернеті. Його робота побудована на синхронізації даних. Безкоштовне 2 Гб, але можна вантажуються у папку Dropbox.
Box.net – безкоштовно 10 Гб (файли до 250 Мб), можна переглядати офісні файли власними силами.
iDrive треба завантажити iDrive програмне забезпечення, запустити додаток і вибрати папки для синхронізації. У безкоштовному пакеті Basic 5 Гб. У платних – до 10 Тб.
OpenDrive  – пакет Personal Free – 5 Гб.
Яндекс.Диск – 10 Гб безкоштовно.
Облако@mail.ru 25 Гб безкоштовно.


Є і інші сервіси (Microsoft OneDrive, Mega, Amazon WebServices, Bitcasa, iCloud Drive, 4shared, SugarSync, MediaFire , Cubby, Syncplicity – не всі з них безкоштовні).

3 коментарі:

  1. Дуже корисний блог. Дякую Вам за допомогу.

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже змістовний блог. Багато цікавого знайшла для себе на вашій сторінці. У вас є чому навчитися. Дякую! Л. Савицька

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже сучасний, корисний блог, створений для вчителів, учнів, що цікавляться математикою, інформатикою. Багато цікавого софту.Дякую.Н.Бочарнікова

    ВідповістиВидалити